2022 北京丰台高二(上)期末

英语

考生须知 1. 答题前,考生务必先将答题卡上的学校、年级、班级、姓名、准考证号用黑色字迹签字笔填写清楚,并认真核对条形码上的准考证号、姓名,在答题卡的"条形码粘贴区"贴好条形码。

- 2. 本次练习所有答题均在答题卡上完成。选择题必须使用 2B 铅笔以正确填涂方式将各小题对应选项涂黑,如需改动,用橡皮擦除干净后再选涂其它选项。非选择题必须使用标准黑色字迹签字笔书写,要求字体工整、字迹清楚。
- 3. 请严格按照答题卡上题号在相应答题区内作答,超出答题区域书写的答案无效,在练习卷、草稿纸上答题无效。
- 4. 本练习卷满分共100分,作答时长90分钟。

第一部分知识运用(共两节,30分)

第一节 (共10小题; 每小题1.5分, 共15分)

阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

People here are leading busy lives. They don't have ____4___ to grab a cup of coffee and are not interested in deep talks, so I couldn't even find people whom I can ____5__ friends. The office culture was based on "How are you today?" and "Could you please do this for me?" No contact, no ___6__.

I had the job I wanted and the apartment I could afford, but I was not happy. I tried calling my best friend. He was too busy and said, "Just email me."

I started writing. That was the most wonderful feeling I'd ever _________. It seemed like you were digging below the surface, trying to find the right words. Reading the email I wrote I realized it was at that time I ________ it was about time I started working on personal growth.

I applied for a job as a writing tutor. I got to develop true ____9 __ with my co-workers and my students. The change helped me understand myself better, and I essentially became a ____10 __ person.

- 1. A. lasted
- B. met

- C. changed
- D. shared

- 2. A. safe
- B. excited
- C. different
- D. healthy

- 3. A. expect
- B. keep

C. build

D. protectD. freedom

- 4. A. money5. A. call
- B. time
 B. show

- C. energyC. bring
- D. tell

- 6. A. chance
- B. decision
- C. solution
- D. communication

- 7. A. accepted
- B. suggested
- C. experienced
- D. suffered

8. A. realized

9. A. plans

- B. imaginedB. discussions
- C. consideredC. stories
- D. proved

- 10. A. healthier
- B. happier
- C. wealthier
- D. connections
 D. smarter

第二节 (共10小题;每小题1.5分,共15分)

Α

阅读短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。

Charlie Chaplin was one of the best comedy actors of his time. He knew how to use his body and facial features		
11 (make) people laugh. In my opinion, the funniest thing about Charlie Chaplin was the way he walked when he was		
acting as the Tramp (流浪汉) in his most12 (success) film <i>Modern Times</i> . The Tramp is a poor, kind man13		
has unexpected adventures. These adventures are usually the funniest scenes.		
В		
阅读短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所		
给词的正确形式填空。		
Herds (兽群) of elephants used to live on the plains of Africa and in the forests of Asia14 today, they face a		
serious threat from hunters. In order to save them, some countries have created reserves, the places15 elephants can		
live in peace and safety. However, the attacks on elephants will continue as long as interest in16 (buy) elephant		
products exists. To achieve harmony between humans and animals, the world must protect these beautiful creatures.		
C C		
阅读短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所		
给词的正确形式填空。		
Before Mr Jenkins taught me science17 (be) a subject full of strange words to me. I had no idea18		
hydrogen was, and I didn't really want to know, either! I found it was so boring and difficult. But Mr Jenkins made		
everything 19 (interest). He used to explain things 20 seemed difficult with lots of practical examples and in		
simple language.		
第二部分阅读理解(共两节,38分)		
签 世 (世 14 小 順		

第一节 (共 14 小题;每小题 2 分,共 28 分)

阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Α

At Beaver Creek, The Extraordinary Awaits You

NWW.9aoki



Beaver Creek is a great place to experience the beauty of the snow, with programs for everyone—from children, teens, and women-only lessons to small groups and private-guided experiences.

First Track, from Beaver Creek Reserve, lets you be the first on the mountain, with an adventure that begins at 7:30 a.m. when you are met by ski professionals and taken on a private, guided tour — before the mountain is open to the public. Once you have skied, you are treated to a delicious breakfast at Allie's Cabin.

If you are looking for a higher level of comfort there is the White Carpet Club, from Beaver Creek Reserve. Located in the heart of Beaver Creek Village, it maximizes (最大化) your time on the mountain. At the club, there are private lockers and boot dryers, along with preferred self-parking and a slope-side ski waiter. A receptionist can help with lift tickets, pass purchases, dinner reservations (预定), and activity recommendations.

Of course, there is more to explore during the winter in Beaver Creek as well. There is ice skating, snowshoeing, shopping, and spas — you name it, Beaver Creek has it. It is the perfect place to take advantage of the snow and be in the moment, in the mountains, together.

Beaver Creek.
BEAVERCREEK,COM

21. First Track can offer visitors	V
A. a tasty lunch	B. an ice skating show
C. an early visit	D. a free skiing lesson
22. What is the White Carpet Club special for?	
A. Trainers.	B. Service.
C. Guided tours.	D. Mountain views.
23. The passage is written to	
A. attract visitors	B. introduce training courses
C. share experience	D. compare different programs
Jum. S	В

A teenager has realized her dream of becoming a model — just three years after a car accident left her with a broken back.

Marita Davies, was in a wheelchair for a year and had to learn to walk after she suffered terrible injures. She feared her dream of a modeling career was over but just three years on, she is now in the running to be crowned (加冕) Miss Great Britain. She said, "I was shocked when I learned how serious my injuries were. I thought my dream of becoming a model was over. My leg was seriously injured and my back was broken. The accident had broken my confidence."

But when she finally came out of the wheelchair and she <u>turned a corner</u>. Marita decided she would still try to follow her dream, and sent her photos off to some modeling agencies. She did a few unpaid jobs while studying at college, and soon, paid commercial modeling jobs started coming in. Marita was a bit doubtful at first, because the accident has left her with huge scars on her leg and back. She was worried people wouldn't want her to model for them, but it didn't stop her.

She has done amazingly well to overcome everything, which has been thrown at her in the last three years. Within months of learning to walk again, Marita was signed up for advertising campaigns. She has also appeared in a TV ad. Marita was crowned Miss Nottingham City earlier this year, and is now competing against 59 other girls to be crowned Miss Great Britain.

- 24. What happened to Marita three years ago?
- A. She went to college.
- B. She decided to be a model.
- C. She was crowned Miss Great Britain.
- D. She was seriously injured in a car accident.
- 25. What does the underlined phrase "turned a corner" in Paragraph 3 probably mean?
- A. Let herself down.

B. Became successful.

C. Passed through a hard time.

- D. Got into a difficult situation.
- 26. How did Marita feel when paid commercial modeling jobs started coming in?
- A Relaxed.

B. Unconfident.

C. Surprised.

D. Satisfied.

- 27. What can we learn from Marita's story?
- A. Practice makes perfect.
- B. Failure is the mother of success.
- C. Life is as beautiful as summer flowers.
- D. Nothing is impossible for a willing heart.

 \mathbf{C}

you f Think fast! Translate this conversation into formal English: "Wass'?" "N2M, U?" If you figured it out right away, you are probably among the 60% of kids online who use instant messaging. Instant messages are typed so fast that users don't slow down to spell out words. As a result, new word abbreviations (缩写) and instant massaging slang are being invented faster than a high-speed Internet connection.

Nearly half of all online teens believe that the Internet has made their friendships better. It's a quick, easy way to keep in touch. Steven Mintz, 13, prefers instant messaging to the phone "because I can talk to more people at once." Chatting online is also a good way to keep up with friends who live far away. Kids don't have to worry about running up the telephone bill.

Instant messaging is not always a friendship builder. Sometimes, kids use it to air angry or hurt feelings. Such kids aren't necessarily trying to be mean. Often, it's just easier to say something online than in person. Oliver Davies, 11, California, says that with instant messaging, "I can express my emotions more easily, without having the guilt of saying it face-to-face."

Many parents and teachers think kids' instant messaging habits are taking away from more important things. Some parents say that when their kids are waiting for a beep (哔哔声), it's hard for them to stay focused on homework. Teachers get upset when Internet slang, such as "u" and "r", show up in kids' writing.

Kids' safety is also a concern. Staying connected is fine but an online friendship with a stranger is not. Many parents monitor (监视) instant messages, either by limiting time online or by keeping the computer in a common area.

Researchers who study kids and the Internet say instant messaging isn't getting in the way of real life. They note that new technology often causes old, exaggerated (夸张的) fears. "It's similar to what was said in the 1980s about video games and in the 1960s about television," says Nalini Kotamraju, an expert on how kids use technology to communicate.

"Language has always changed, and it always will," Naomi Baron, a professor of linguistics said. "It must change as the WW, things we do and things we encounter change."

- 28. What can we learn about instant messaging?
- A. It helps kids to hide their feelings.
- B. Parents think it can be a distraction.
- C. Teens use it to avoid parental monitoring.
- D. It is a source of tension between kids and parents.
- 29. Video games and television are mentioned to
- A. argue that technology promotes communication
- B. prove that the Internet gets in the way of real life
- C. show that new technology is more likely to be accepted by teens
- D. suggest that people often worry too much about new technology
- 30. What is the researchers' attitude towards instant messaging?
- A. Supportive.

B. Unclear.

C. Doubtful.

D. Disapproving.

The health of millions could be at risk because supplies of medicinal plants are being used up. These plants are used to make traditional medicine, including drugs to fight cancer. "The loss of medicinal plants is a quiet disaster," says Sara Oldfield, secretary general of the NGO Botanic Gardens Conservation International.

Most people worldwide rely on herbal (药草的) medicines which are got mostly from wild plants. But some 15,000 of the 50,000 medicinal species are under threat of dying out, according to a report from the international conservation group Plantlife. Shortages have been reported in China, India, Kenya, Nepal, Tanzania and Uganda.

Over-harvesting does the most harm, though pollution and competition from invasive species (入侵物种) and habitat destruction all contribute. "Businessmen generally harvest medicinal plants, not caring about sustainability (可持续性)," the Plantlife report says, "Damage is serious partly because they have no idea about <u>it</u>, but it is mainly because such collection is unorganized." Medicinal trees at risk include the Himalayan yew and the African cherry, which are used to treat some cancers.

The solution, says the report's author, Alan Hamilton, is to encourage local people to protect these plants. Ten projects ran by Plantlife in India, Pakistan, China, Nepal, Uganda and Kenya showed this method can succeed. In Uganda, the project has kept a sustainable supply of low-cost cancer treatments, and in China a public-run medicinal plant project has been created for the first time.

"Improving health, earning an income and keeping cultural traditions are important in encouraging people to protect medicinal plants," says Hamilton, "You have to pay attention to what people are interested in."

Ghillean Prance, the former director of the Royal Botanic Gardens in London, agrees that medicinal plants are in need of protection. "Not nearly enough is being done. We are destroying the very plants that are of most use to us."

- 31. From the first two paragraphs, we can learn that
- A. millions of people are threatened with cancer
- B. most countries see a shortage of herbal medicines
- C. about two thirds of medicinal species will disappear
- D. a number of medicinal species are in danger of extinction
- 32. The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to ...
- A. pollution

B. sustainability

C. over-harvesting

D. other species' invasion

www.gaokzx.com

- 33. What can be inferred from the passage?
- A. Protecting medicinal plants has a long way to go.
- B. Local people don't know how to protect medicinal plants.
- C. Ghillean Prance is optimistic about medicinal plants' future.
- D. China has made great progress in protecting medicinal plants.
- 34. Which of the following is the best title of the passage?
- A. Low-cost Cancer Treatment
- B. The Importance of Sustainability
- C. Medicinal Plants Facing Extinction
- D. Sustainable Development of the Environment

第二节 (共5小题;每小题2分,共10分)

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。

make is leaving their chat and email accounts open while studying. _____38___ If you leave the door open for distraction it will come in and make itself at home.

In conclusion, it takes hard work and concentration to succeed in online courses.____39. The more effort you put

In conclusion, it takes hard work and concentration to succeed in online courses. ____39___ The more effort you put into learning the course material, the better equipped you will be to succeed in your professional career.

- A. Online courses may not be a good choice for you.
- B. There are many reasons you might want to take online courses.
- C. In order to succeed in online learning, you have to have some specific skills.
- D. Remember online courses are designed to give you the knowledge to succeed.
- E. The secret to succeeding in online courses is learning how to manage your time.
- F. This may seem like a small distraction, but it can end up wasting a lot of your time.
- G. For the most part, a quiet room away from your busy and noisy home or office is recommended.

第 III 部分 书面表达 (共两节, 32 分)

第一节(共4小题; 第40、41题各2分, 第42题3分, 第43题5分, 共12分)

阅读下面短文,根据题目要求用英语回答问题。请在答题卡指定区域作答。

"Where are you going to college?" "I'm going to my local community college." My answer seemed to be the magic phrase that would wipe the smile right off many people's faces. It's clear that people have a lot of misunderstandings about community colleges.

Many people think community colleges are only for people who couldn't get into a four-year school. But it is not true. In high school, I always got A's. But when it came to applying to colleges, I didn't know what I wanted to major in and didn't want to spend thousands of dollars at a 4-year school until I knew what I wanted to do.

Some people will ask, "Since the community college is cheaper, will you get a good education?" I found that nearly all of my professors taught the same courses at 4-year colleges. My professors were knowledgeable and experienced, and I found many of the courses challenging.

Some people think if I attend the community college, I will miss out on the "college experience". I must admit that this is something I worried about a great deal the summer before college. But I soon learned that the community college, just like any other college, is what you make of it. I made the most of my time at the community college. I also made tons of friends by joining clubs and attending student government meetings.

I took a lot of different courses. I had an amazing professor who suggested I take her journalism class. Never having written for my high school newspapers, I dared not take it, but since she was so enthusiastic, I eventually decided to have a try. That one course was all it took for me to realize that I wanted to become a journalist.

Community colleges may not be for everyone, but for me it is a life-changing experience that has helped me discover who I am and the person I hope to become.

- 40. What do people think of community colleges?
- 41. Who influenced the author to become a journalist?
- 42. Please decide which part is false in the following statement, then underline it and explain why.

I chose the community college because I was a top student in high school.

43. In the author's situation, would you choose the community college? Why? (In about 40 words)

第二节(20分)

w.gaokzy 44. 假如你是红星中学高三(1)班学生李华。你的英国笔友 Jim 对中国的数字化生活很感兴趣,来信询问相关情况。 请你给他回邮件,内容包括:

- 1. 介绍你身边的数字化生活;
- 2. 阐述你的看法。

注意: 1. 词数 100 左右;

2. 开头和结尾已给出,不计入总词数

Dear Jim,

Yours.

Li Hua

www.gaokzx.c



参考答案

公 立 八	知识运用	(###	20 (1)
弗一部汀	和以色用	(30 T)

第一节 (共10小题; 每小题1.5分, 共15分)

阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Two years ago, I moved to New York. Actually, I came from a small place where the bonds (关系) were strong and friendships 1 forever. Suddenly, I put myself in a completely 2 environment. I had to make huge efforts to <u>a</u> new friendships and relationships. People here are leading busy lives. They don't have ____4 to grab a cup of coffee and are not interested in deep talks, so I couldn't even find people whom I can ____5 __ friends. The office culture was based on "How are you today?" and "Could you please do this for me?" No contact, no 6 I had the job I wanted and the apartment I could afford, but I was not happy. I tried calling my best friend. He was too busy and said, "Just email me." I started writing. That was the most wonderful feeling I'd ever _______. It seemed like you were digging below the surface, trying to find the right words. Reading the email I wrote I realized it was at that time I ____8 ___ it was about time I started working on personal growth. I applied for a job as a writing tutor. I got to develop true ____9 with my co-workers and my students. The change helped me understand myself better, and I essentially became a ____10__ person. 1. A. lasted B. met D. shared C. changed 2. A. safe B. excited C. different D. healthy C. build D. protect 3. A. expect B. keep 4. A. money B. time C. energy D. freedom 5. A. call B. show C. bring D. tell B. decision C. solution 6. A. chance D. communication D. connections
D. small 7. A. accepted B. suggested C. experienced 8. A. realized C. considered B. imagined 9. A. plans B. discussions C. stories C. wealthier 10. A. healthier B. happier

【答案】1. A 2. C 3. C 4. B 5. A 6. D 7. C 8. A 9. D

【解析】

【分析】这是一篇记叙文。作者来到一个新环境中,发现很难找到真正的朋友;后来作者开始写作,通过写作结交 朋友并辅导学生,这让作者变得开心起来。

【1题详解】

考查动词词义辨析。句意:事实上,我来自一个小地方,在那里,友谊地久天长。A. lasted 持续; B. met 遇见; C. changed 改变; D. shared 分享。根据前文"where the bonds (关系) were strong"可知,因为人们关系很好,所以人们关 MWW. 系持续很久。故选 A。

【2题详解】

考查形容词词义辨析。句意:突然,我把自己置于一个完全不同的环境中。A. safe 安全的; B. excited 兴奋的; C. different 不同的; D. healthy 健康的。根据后文"new friendships and relationships."可知,因为作者处于一个不同的环 境中,所以作者需要重新结交朋友。故选 C。

【3题详解】

考查动词词义辨析。句意: 我必须付出巨大的努力来建立新的友谊和关系。A. expect 期待; B. keep 保持; C. build 建立: D. protect 保护。根据前一句描述可知,因为作者来到一个不同的环境中,所以作者需要付出巨大的努力来建 aokZ 立新的友谊和关系。故选C。

【4题详解】

考查名词词义辨析。句意:他们没有时间喝杯咖啡,也对深入交谈不感兴趣,所以我甚至找不到可以称为朋友的 人。 A. money 金钱; B. time 时间; C. energy 能量; D. freedom 自由。根据空前"People here are leading busy lives." 可知,因为人们很忙,所以他们没有时间喝咖啡。故选 B。

【5题详解】

考查动词词义辨析。句意: 同上。A. call 叫; B. show 展示; C. bring 带来; D. tell 告诉。根据前文"and are not interested in deep talks,"可知,因为这里的人对深入交谈不感兴趣,所以作者找不到可以称为朋友的人。故选 A。

【6题详解】

考查名词词义辨析。句意:没有联系,没有沟通。A. chance 机会;B. decision 决定;C. solution 解决方案;D. communication 沟通,交流。根据前文"The office culture was based on "How are you today?" and "Could you please do this for me?""可知,办公室的人之间仅仅停留在表面的问候,彼此间没有联系没有沟通。故选 D。

【7题详解】

考查动词词义辨析。句意:那是我经历过的最美妙的感觉。A. accepted 接受;B. suggested 建议;C. experienced 体 验; D. suffered 遭受。由空前"I started writing. That was the most wonderful feeling"可知,作者开始写作,所以这对作 者来说那是我经历过的最美妙的感觉。故选C。

【8题详解】

考查动词词义辨析。句意:读了我写的邮件,我意识到,正是在那个时候,我意识到是时候开始致力于个人成长 了。A. realized 意识到; B. imagined 想象; C. considered 考虑; D. proved 证明。由前文"I realized it was at that time" aokz 可知,作者那个时候意识到自己应该致力于个人成长了。故选A。

【9题详解】

考查名词词义辨析。句意: 我与我的同事和学生建立了真正的联系。A. plans 计划; B. discussions 讨论; C. stories 故事; D. connections 联系。根据前文"I applied for a job as a writing tutor."可知,作者申请成为一名写作家教,所以 他和同事和学生建立了真正的联系。故选 D。

【10 题详解】

考查形容词词义辨析。句意:这个改变帮助我更好地了解自己,从本质上说,我变成了一个更开心的人。A. healthier 更健康的; B. happier 更开心的; C. wealthier 更健康的; D. smarter 更聪明的。根据前文"The change helped me understand myself better,"可知,因为作者能更好的了解自己,由此可知,作者变成了一个更开心的人。故选 B。 第二节 (共10小题;每小题1.5分,共15分)

阅读短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所 给词的正确形式填空。

Charlie Chaplin was one of the best comedy actors of his time. He knew how to use his body and facial features 11 (make) people laugh. In my opinion, the funniest thing about Charlie Chaplin was the way he walked when he was acting as the Tramp (流浪汉) in his most ____12___ (success) film *Modern Times*. The Tramp is a poor, kind man _ yw.gaokzy.com has unexpected adventures. These adventures are usually the funniest scenes.

【答案】11. to make

12. successful

13. who##that

【解析】

【分析】这是一篇说明文。文章介绍了查理·卓别林和其在电影《摩登时代》中塑造的经典搞笑流浪汉角色。

【11 题详解】

考查非谓语动词。句意: 他知道如何利用他的身体和面部特征来让人发笑。分析句子结构可知,本句已有谓语动词 knew,且空处没有连词,所以空处需用非谓语动词;结合句意可知,此处需用动词不定式,作目的状语。故填to make o

【12 题详解】

考查形容词。句意: 在我看来, 查理·卓别林最有趣的事情是他在他最成功的电影《摩登时代》中扮演流浪汉时走 路的样子。空处需用形容词作定语修饰名词 film, success 对应的形容词为 successful"成功的"。故填 successful。

【13 题详解】

NW.

考查定语<mark>从句。句意:流浪汉是一个贫穷善良的人,有着意想不到的冒险经历。分析句子结构可知,空处需用关系</mark> 词引导限定性定语从句,先行词是 man, 指人, 关系词在定语从句中作主语, 所以空处需用关系代词 who/that 引 导。故填 who 或 that。

В

阅读短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所 给词的正确形式填空。

Herds (兽群) of elephants used to live on the plains of Africa and in the forests of Asia. ___14 ___ today, they face a serious threat from hunters. In order to save them, some countries have created reserves, the places 15 elephants can live in peace and safety. However, the attacks on elephants will continue as long as interest in 16 (buy) elephant products exists. To achieve harmony between humans and animals, the world must protect these beautiful creatures.

【答案】14. But

15. where 16. buying

【解析】

【分析】这是一篇说明文。文章讲述大象面临巨大威胁,呼吁人们来保护大象,共建美好家园。

【14 题详解】

考查连词。句意: 但今天,它们面临着来自猎人的严重威胁。根据前一句"Herds (兽群) of elephants used to live on the plains of Africa and in the forests of Asia.(成群的大象曾经生活在非洲的平原和亚洲的森林里。)"和空处句意可 知,此处前后表示转折关系,需用连词 but,句首单词首字母需大写。故填 But。

【15 题详解】

考查定语从<mark>句</mark>。句意:为了拯救它们,一些国家建立了保护区,在那里大象可以生活在和平和安全的地方。分析句 子结构可知,空处需用关系词引导定语从句,先行词是 places,指地点,关系词在定语从句中作地点状语,所以空 处需用关系副词 where 引导定语从句。故填 where。

【16 题详解】

考查动名词。句意:然而,只要人们对购买大象产品的兴趣存在,对大象的捕杀就会继续下去。介词 in 后需接动名词作宾语。故填 buying。

C

阅读短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。

Before Mr Jenkins taught me, science ____17___ (be) a subject full of strange words to me. I had no idea ____18__ hydrogen was, and I didn't really want to know, either! I found it was so boring and difficult. But Mr Jenkins made everything ____19___ (interest). He used to explain things ____20___ seemed difficult with lots of practical examples and in simple language.

【答案】17. had been

18. what 19. interesting

20. which##that

【解析】

【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了在 Mr Jenkins 教我科学后,我对科学的看法有了变化。

【17 题详解】

考查动词时态。句意:在詹金斯先生教我之前,科学对我来说是一门充满陌生词汇的学科。分析句子结构可知,Before Mr Jenkins taught me 为时间状语从句,主句主语发生在从句动作之前,主句用过去完成时,设空处应填谓语动词 had been。故填 had been。

【18 题详解】

考查同位语从句。句意:我不知道氢是什么,而且我也真不想知道!分析句子结构可知,句子宾语 idea,后接同位语从句,说明 idea 的内容;同位语从句中谓语是 was,该从句缺少表语,根据句意,设空处应填连接代词 what,作从句的表语。故填 what。

【19题详解】

考查形容词。句意: 但詹金斯让一切都变得有趣。分析句子结构可知,句子谓语是 made, 设空处应填形容词,做宾语 everything 的补语。interest, 作名词,也可作动词,其形容词有 interesting 和 interested。interested 一般修饰人,因 everything 为物,故填 interesting。

【20题详解】

考查定语从句。句意:他过去常常用许多实际的例子和简单的语言来解释似乎困难的事情。分析句子结构可知, things 为主句宾语,后接限制性定语从句,things 作为定语从句的先行词,在从句中作主语,且指代物,所以设空 处应填关系代词 that 或者 which。故填 which/that。

【点睛】

第二部分阅读理解(共两节,38分)

第一节 (共14小题;每小题2分,共28分)

阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Α

At Beaver Creek, The Extraordinary Awaits You



Deaver Creek is a great place to experience the beauty of the snow, with programs for everyone—from children, teens, and women-only lessons to small groups and private-guided experiences.

First Track, from Beaver Creek Reserve, lets von 1.

adventure that begins at 7.20

private, guided tour — before the mountain is open to the public. Once you have skied, you are treated to a delicious breakfast at Allie's Cabin.

If you are looking for a higher level of comfort there is the White Carpet Club, from Beaver Creek Reserve. Located in the heart of Beaver Creek Village, it maximizes (最大化) your time on the mountain. At the club, there are private lockers and boot dryers, along with preferred self-parking and a slope-side ski waiter. A receptionist can help with lift tickets, pass purchases, dinner reservations (预定), and activity recommendations.

Of course, there is more to explore during the winter in Beaver Creek as well. There is ice skating, snowshoeing, shopping, and spas — you name it, Beaver Creek has it. It is the perfect place to take advantage of the snow and be in the moment, in the mountains, together.



21. First Track can offer visitors	
A. a tasty lunch	B. an ice skating show
C. an early visit	D. a free skiing lesson
22. What is the White Carpet Club special for?	
A. Trainers.	B. Service.
C. Guided tours.	D. Mountain views.
23. The passage is written to	
A. attract visitors	B. introduce training courses
C. share experience	D. compare different programs
【答案】21 C 22 B 23 A	

【解析】

【分析】这是一篇应用文。文章推荐了体验雪之美的圣地 Beaver Creek 并介绍了游玩项目。

【21 题详解】

细节理解题。由文中第二段"First Track, from Beaver Creek Reserve, lets you be the first on the mountain, with an adventure that begins at 7:30 a.m. when you are met by ski professionals and taken on a private, guided tour — before the mountain is open to the public."(来自 Beaver Creek Reserve 的 First Track 会在向公众开放之前,让你成为第一批登上 这座山的人,你的冒险活动会从早上7:30开始,你会在滑雪专业人士的陪同和导游的带领下进行私人旅行。)可知,First Track 可让你在对公众开放前提前登山。故选 C 项。

【22 题详解】

推理判断题。由文章第三段"If you are looking for a higher level of comfort there is the White Carpet Club, from Beaver Creek Reserve."(如果你想寻求更高层次的舒适感,可以去 Beaver Creek Reserve 的 White Carpet Club)以及"At the club, there are private lockers and boot dryers, along with preferred self-parking and a slope-side ski waiter. A receptionist can help with lift tickets, pass purchases, dinner reservations, and activity recommendations."(在这个俱乐部,有私人储物柜和靴子烘干机,以及首选的自动停车场和斜坡滑雪服务生。接待员可以帮助办理电梯票、购物、晚餐预订和活动建议。)可以推测,加入 White Carpet Club 就能够享受更高级更舒适的服务,所以它的特别之处在于它的服务。故选 B 项。

【23 题详解】

推理判断题。由文章最后一段"Of course, there is more to explore during the winter in Beaver Creek as well. There is ice skating, snowshoeing, shopping, and spas — you name it, Beaver Creek has it. It is the perfect place to take advantage of the snow and be in the moment, in the mountains, together."(当然,冬天在 Beaver Creek 还有更多的探险。这里有滑冰、雪地鞋、购物和水疗,你能想到的,Beaver Creek 就有。这是一个完美的地方,可以充分利用雪的优势,在此刻,在山里,在一起。)中的"you name it, Beaver Creek has it"以及文章标题"At Beaver Creek, The Extraordinary Awaits You"(在 Beaver Creek,非凡的时刻等着你)可知,这篇文章主要是针对"you"宣传 Beaver Creek,目的是吸引参观者。故选 A 项。

В

A teenager has realized her dream of becoming a model — just three years after a car accident left her with a broken back.

Marita Davies, was in a wheelchair for a year and had to learn to walk after she suffered terrible injures. She feared her dream of a modeling career was over but just three years on, she is now in the running to be crowned (加冕) Miss Great Britain. She said, "I was shocked when I learned how serious my injuries were. I thought my dream of becoming a model was over. My leg was seriously injured and my back was broken. The accident had broken my confidence."

But when she finally came out of the wheelchair and she <u>turned a corner</u>. Marita decided she would still try to follow her dream, and sent her photos off to some modeling agencies. She did a few unpaid jobs while studying at college, and soon, paid commercial modeling jobs started coming in. Marita was a bit doubtful at first, because the accident has left her with huge scars on her leg and back. She was worried people wouldn't want her to model for them, but it didn't stop her.

She has done amazingly well to overcome everything, which has been thrown at her in the last three years. Within months of learning to walk again, Marita was signed up for advertising campaigns. She has also appeared in a TV ad. Marita was crowned Miss Nottingham City earlier this year, and is now competing against 59 other girls to be crowned Miss Great Britain.

- 24. What happened to Marita three years ago?
- A She went to college.
- B. She decided to be a model.
- C. She was crowned Miss Great Britain.
- D. She was seriously injured in a car accident.
- 25. What does the underlined phrase "turned a corner" in Paragraph 3 probably mean?

13 / 21

- A. Let herself down.
- C. Passed through a hard time.

- B. Became successful.
- WWW.9aokzx.co D. Got into a difficult situation.
- 26. How did Marita feel when paid commercial modeling jobs started coming in?
- A. Relaxed.

B. Unconfident.

C. Surprised.

- D. Satisfied.
- 27. What can we learn from Marita's story?
- A. Practice makes perfect.
- B. Failure is the mother of success.
- C. Life is as beautiful as summer flowers.
- D. Nothing is impossible for a willing heart.

【答案】24. D 25. C 26. B 27. D

【解析】

【分析】本文是一篇记叙文。本文叙述了 Marita Davies 在经历严重的车祸后,仍执着地坚持她的模特梦,最后终于 成功了。

【24 题详解】

细节理解题。从文章第一段中的"just three years after a terrible car crash left her with a broken back.(就在三年前,一场 可怕的车祸使她的背部受伤)"可知,三年前 Marita Davies 经历了一起严重的车祸。故选 D。

【25 题详解】

词句猜测题。由前文"My leg was seriously injured and my back was broken. The accident had broken my confidence. (我 的腿受了重伤,背部骨折。这次事故破坏了我的信心)"及后文"Marita decided she would still try to follow her dream, and sent her photos off to some modeling agencies.(玛丽塔决定,她仍会努力追寻自己的梦想,并把照片寄给了一些模 特经纪公司)"可知,虽然刚开始 Marita 沮丧,但最终还是从前面的阴影中走出来了。由此可知,划线短语 turned a corner 与 C 选项"Passed through a hard time(度过了一段艰难的时光)"意思接近。故选 C 项。

【26 题详解】

细节理解题。由文中第三段"Marita was a bit doubtful at first, because the accident has left her with huge scars on her leg and back. She was worried people wouldn't want her to model for them, but it didn't stop her. (玛丽塔一开始有点怀疑,因 为事故给她的腿和背部留下了巨大的伤疤。她担心人们不希望她为他们做模特,但这并没有阻止她)"可知,Marita 有点怀疑,不太相信人们还希望她做模特。故选 B 项。

【27 题详解】

推理判断题。由文章第一段"A teenager has realized her dream of becoming a model— just three years after a car accident left her with a broken back. (一名少女实现了她成为模特的梦想——就在三年前,一场车祸导致她的背部骨折)"及下 文介绍可知,本文讲述 Marita 身残志坚的故事。由此可知,从玛丽塔的故事中我们了解到"Nothing is impossible for a willing heart.(心之所愿,无所不成)。故选 D 项。

Think fast! Translate this conversation into formal English: "Wass?" "N2M, U?" If you figured it out right away, you are probably among the 60% of kids online who use instant messaging. Instant messages are typed so fast that users don't slow down to spell out words. As a result, new word abbreviations (缩写) and instant massaging slang are being invented faster than a high-speed Internet connection.

Nearly half of all online teens believe that the Internet has made their friendships better. It's a quick, easy way to keep in touch. Steven Mintz, 13, prefers instant messaging to the phone "because I can talk to more people at once." Chatting online is also a good way to keep up with friends who live far away. Kids don't have to worry about running up the telephone bill.

Instant messaging is not always a friendship builder. Sometimes, kids use it to air angry or hurt feelings. Such kids aren't necessarily trying to be mean. Often, it's just easier to say something online than in person. Oliver Davies, 11, California, says that with instant messaging, "I can express my emotions more easily, without having the guilt of saying it face-to-face."

Many parents and teachers think kids' instant messaging habits are taking away from more important things. Some parents say that when their kids are waiting for a beep (哔哔声), it's hard for them to stay focused on homework. Teachers get upset when Internet slang, such as "u" and "r", show up in kids' writing.

Kids' safety is also a concern. Staying connected is fine, but an online friendship with a stranger is not. Many parents monitor (监视) instant messages, either by limiting time online or by keeping the computer in a common area.

Researchers who study kids and the Internet say instant messaging isn't getting in the way of real life. They note that new technology often causes old, exaggerated (夸张的) fears. "It's similar to what was said in the 1980s about video games and in the 1960s about television," says Nalini Kotamraju, an expert on how kids use technology to communicate.

"Language has always changed, and it always will," Naomi Baron, a professor of linguistics said. "It must change as the things we do and things we encounter change."

- 28. What can we learn about instant messaging?
- A. It helps kids to hide their feelings.
- B. Parents think it can be a distraction.
- C. Teens use it to avoid parental monitoring.
- D. It is a source of tension between kids and parents.
- 29. Video games and television are mentioned to
- A. argue that technology promotes communication
- B. prove that the Internet gets in the way of real life
- C. show that new technology is more likely to be accepted by teens
- D. suggest that people often worry too much about new technology
- 30. What is the researchers' attitude towards instant messaging?
- A. Supportive.

B. Unclear.

C. Doubtful.

D. Disapproving.

Www.gaokzx.co

【答案】28.B 29.D 30.A

【解析】

【分析】这是一篇说明文。讲述在网络的快速发展下,越来越多的青少年使用即时通讯,作者就此现象利弊从各角度进行了分析说明。

【28 题详解】

细节理解题。根据文中第四段"Many parents and teachers think kids' instant messaging habits are taking away from more important things. Some parents say that when their kids are waiting for a beep, it's hard for them to stay focused on homework."(许多家长和老师认为,孩子们的即时通讯习惯正在剥夺更重要的东西。一些家长说,当他们的孩子在等哔哔声时,他们很难集中精力做作业。)可知,父母认为即时通讯会影响孩子的注意力,让孩子分心。故选 B 项。

【29 题详解】

推理判断题。由文章倒数第二段"Researchers who study kids and the Internet say instant messaging isn't getting in the way of real life. They note that new technology often causes old, exaggerated fears. "It's similar to what was said in the 1980s about video games and in the 1960s about television," says Nalini Kotamraju, an expert on how kids use technology to communicate."(研究儿童和互联网的研究人员表示,即时通讯并没有妨碍现实生活。他们指出,新技术往往会导致旧的、夸大的恐惧。"这与 20 世纪 80 年代关于电子游戏和 60 年代关于电视的说法类似,"研究儿童如何使用技术进行交流的专家纳利尼·科塔姆拉朱说。)可推断,后文用"It's similar to "并举例的 video games in the 1980s 和 television in the 1960s 就是用来说明它们的出现当时也导致了恐惧,这表明人们经常过于担心新技术。故选 D 项。

【30 题详解】

推理判断题。由文章倒数第二段"Researchers who study kids and the Internet say instant messaging isn't getting in the way of real life."(研究儿童和互联网的研究人员表示,即时通讯并没有妨碍现实生活。)和最后一段"Language has always changed, and it always will. It must change as the things we do and things we encounter change."(语言总是在变化,而且永远都会。它必须随着我们所做的事情和遇到的事情的改变而改变。)可知,最后两段作者引用专家的观点来说明我们应该与时俱进,接受新鲜事物,所以专家对即时通讯的态度是赞成的。故选 A 项。

D

The health of millions could be at risk because supplies of medicinal plants are being used up. These plants are used to make traditional medicine, including drugs to fight cancer. "The loss of medicinal plants is a quiet disaster," says Sara Oldfield, secretary general of the NGO Botanic Gardens Conservation International.

Most people worldwide rely on herbal (药草的) medicines which are got mostly from wild plants. But some 15,000 of the 50,000 medicinal species are under threat of dying out, according to a report from the international conservation group Plantlife. Shortages have been reported in China, India, Kenya, Nepal, Tanzania and Uganda.

Over-harvesting does the most harm, though pollution and competition from invasive species (入侵物种) and habitat destruction all contribute. "Businessmen generally harvest medicinal plants, not caring about sustainability (可持续性)," the Plantlife report says, "Damage is serious partly because they have no idea about <u>it</u>, but it is mainly because such collection is unorganized." Medicinal trees at risk include the Himalayan yew and the African cherry, which are used to treat some cancers.

The solution, says the report's author, Alan Hamilton, is to encourage local people to protect these plants. Ten projects ran by Plantlife in India, Pakistan, China, Nepal, Uganda and Kenya showed this method can succeed. In Uganda, the project has kept a sustainable supply of low-cost cancer treatments, and in China a public-run medicinal plant project has been created for the first time.

"Improving health, earning an income and keeping cultural traditions are important in encouraging people to protect medicinal plants," says Hamilton, "You have to pay attention to what people are interested in."

Ghillean Prance, the former director of the Royal Botanic Gardens in London, agrees that medicinal plants are in need of protection. "Not nearly enough is being done. We are destroying the very plants that are of most use to us."

31. From the first two paragraphs, we can learn that A. millions of people are threatened with cancer B. most countries see a shortage of herbal medicines C. about two thirds of medicinal species will disappear D. a number of medicinal species are in danger of extinction 32. The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to A. pollution B. sustainability	protection. "Not nearly enough is being done. We are destroying the	very]			
B. most countries see a shortage of herbal medicines C. about two thirds of medicinal species will disappear D. a number of medicinal species are in danger of extinction 32. The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to	31. From the first two paragraphs, we can learn that				
C. about two thirds of medicinal species will disappear D. a number of medicinal species are in danger of extinction 32. The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to	A. millions of people are threatened with cancer				
D. a number of medicinal species are in danger of extinction 32. The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to	B. most countries see a shortage of herbal medicines				
32. The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to	C. about two thirds of medicinal species will disappear				
	D. a number of medicinal species are in danger of extinction				
A. pollution B. sustainability	32. The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to				
	A. pollution B. sustaina	ability			

D. other species' invasion

- C. over-harvesting
- 33. What can be inferred from the passage?
- A. Protecting medicinal plants has a long way to go.
- B. Local people don't know how to protect medicinal plants.
- C. Ghillean Prance is optimistic about medicinal plants' future.
- D. China has made great progress in protecting medicinal plants.
- 34. Which of the following is the best title of the passage?
- A Low-cost Cancer Treatment
- B. The Importance of Sustainability
- C. Medicinal Plants Facing Extinction
- D. Sustainable Development of the Environment

【答案】31.D 32.B 33.A 34.C

【解析】

【分析】这是一篇说明文。文章介绍了某些药用植物濒临灭绝的现状,导致的原因及解决办法。

【31 题详解】

细节理解题。根据第一段"because supplies of medicinal plants are being used up"(因为药用植物的供应正在耗尽)和第二段"But some 15,000 of the 50,000 medicinal species are under threat of dying out"(但在 5 万种药用植物中,约有 1.5 万种正面临灭绝的威胁)可知,在 5 万种药用植物中,约有 15000 种正面临灭绝的威胁,所以可知有相当一部 分药用植物面临灭绝。故选 D。

【32 题详解】

词句猜测题。根据上一句"Businessmen generally harvest medicinal plants, not caring about sustainability (可持续性)," the Plantlife report says, "damage is serious partly because they have no idea about <u>it</u>, but it is mainly because such collection is unorganized"."(一般商人收获药用植物,不关心药用植物的可持续发展,Plantlife 报告中说,"损伤严重的部分原因是因为征收药用植物的商人对<u>它</u>一无所知,更主要原因是这样的征收是没有组织性的。")根据上下文可知,这句话说的是商人只知征收,对药物严重损伤,部分原因是不知道要让药物可持续生长,即征收药用植物的商人对药用植物的可持续性生长一无所知。故选 B。

【33 题详解】

推理判断题。根据最后一段"Not nearly enough is being done. We are destroying the very plants that are of most use to us."(我们做的还远远不够。我们正在摧毁对我们最有用的植物。)可知,在保护药用植物方面做的还远远不够,还在对它们造成破坏。这项工作任重道远,故选 A。

【34 题详解】

主旨大意题。文章介绍了某些药用植物濒临灭绝的现状,导致的原因及解决办法。C 项"濒临灭绝的药用植物"适合作为标题。故选 C。

第二节 (共5小题;每小题2分,共10分)

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。



Online courses are an excellent way for busy people. 35 You might have a full time job with a busy schedule and need to study at irregular times. You might want to benefit from the quality of education in another country. In this article you will learn about what it takes to succeed in online courses.

______36____ Time management is an important skill to develop. First, calculate how much time you will need to study every day. Then, allot (分配) a specific time in your schedule for studying. If you are busy during the day, then separate a few hours at night for studies. If you do not arrange study time, chances are you will not get any.

Then, the good place to study can be different from student to student. Some prefer to study in complete silence. Others need some kind of soft music around them to concentrate.

It can be easy to get distracted when it is time to study. One of the most common mistakes students of online courses make is leaving their chat and email accounts open while studying. ____38___ If you leave the door open for distraction it will come in and make itself at home.

In conclusion, it takes hard work and concentration to succeed in online courses. ____39___ The more effort you put into learning the course material, the better equipped you will be to succeed in your professional career.

- A. Online courses may not be a good choice for you.
- B. There are many reasons you might want to take online courses.
- C. In order to succeed in online learning, you have to have some specific skills.
- D. Remember online courses are designed to give you the knowledge to succeed.
- E. The secret to succeeding in online courses is learning how to manage your time.
- F. This may seem like a small distraction, but it can end up wasting a lot of your time.
- G. For the most part, a quiet room away from your busy and noisy home or office is recommended.

【答案】35. B 36. E 37. G 38. F 39. D

【解析】

【分析】本文是一篇说明文。介绍了上网课的理由以及如何能更有效率地上网课。

【35 题详解】

根据空后"You might have a full time job with a busy schedule and need to study at irregular times. You might want to benefit from the quality of education in another country(你可能有较忙的全职工作,需要在不定期的时候学习;你也许想要从其他国家的素质教育中收获一些东西)"可知,空后都在讲你进行网上学习的理由,故此空 B 项"有很多原因导致你想要上网课"符合,故选 B 项。

【36题详解】

根据空后"Time management is an important skill to develop(时间管理是要培养的一项重要的技能)"可知,此空是本段的主旨句,主要介绍有效学习网上课程的其中一个技巧——时间管理,故 E 项"上网课成功的秘诀在于学会如何管理时间"符合,故选 E 项。

【37 题详解】

根据空前"Some prefer to study in complete silence. Others need some kind of soft music around them to concentrate(一些人喜欢在完全安静的氛围下学习,另一些需要播放一些轻音乐来让自己集中注意力)"可知,G 项"一般来讲,远离你繁忙、吵闹的家或者办公室的一间安静的房间是比较合理的"是前文的顺义承接,故选 G 项。

【38题详解】

根据空前"One of the most common mistakes students of online courses make is leaving their chat and email accounts open while studying(上网课最常见的错误就是,在学习的时候,将聊天窗口和电子邮件账户打开)"可知,这会导致你

的注意力不集中,从而造成浪费时间,故 F 项"这也许看起来是不太能让你分心的事,但它最终却会浪费你很多时间"符合,说明空前将聊天窗口和电子邮件账户打开带来的后果,故选 F 项。

【39 题详解】

根据空后"The more effort you put into learning the course material, the better equipped you will be to succeed in your professional career(你投入到学习课程的精力越多,你就为专业课的成功准备得越好)"可知,此处表示网课是让你学习专业课的知识,学到的知识也多,专业课也就越能成功,故 D 项"记住,上网课是为了提供你成功的知识"解释上网课是为了学到知识,承接后文投入越多,学得越好,故选 D 项。

第 III 部分 书面表达 (共两节, 32 分)

第一节(共4小题; 第40、41题各2分, 第42题3分, 第43题5分, 共12分)

阅读下面短文,根据题目要求用英语回答问题。请在答题卡指定区域作答。

"Where are you going to college?" "I'm going to my local community college." My answer seemed to be the magic phrase that would wipe the smile right off many people's faces. It's clear that people have a lot of misunderstandings about community colleges.

Many people think community colleges are only for people who couldn't get into a four-year school. But it is not true. In high school, I always got A's. But when it came to applying to colleges, I didn't know what I wanted to major in and didn't want to spend thousands of dollars at a 4-year school until I knew what I wanted to do.

Some people will ask, "Since the community college is cheaper, will you get a good education?" I found that nearly all of my professors taught the same courses at 4-year colleges. My professors were knowledgeable and experienced, and I found many of the courses challenging.

Some people think if I attend the community college, I will miss out on the "college experience". I must admit that this is something I worried about a great deal the summer before college. But I soon learned that the community college, just like any other college, is what you make of it. I made the most of my time at the community college. I also made tons of friends by joining clubs and attending student government meetings.

I took a lot of different courses. I had an amazing professor who suggested I take her journalism class. Never having written for my high school newspapers, I dared not take it, but since she was so enthusiastic, I eventually decided to have a try. That one course was all it took for me to realize that I wanted to become a journalist.

Community colleges may not be for everyone, but for me it is a life-changing experience that has helped me discover who I am and the person I hope to become.

- 40. What do people think of community colleges?
- 41. Who influenced the author to become a journalist?
- 42. Please decide which part is false in the following statement, then underline it and explain why.

I chose the community college because I was a top student in high school.

- 43. In the author's situation, would you choose the community college? Why? (In about 40 words)
- 【答案】40. They think community colleges are only for people who couldn't get into a four-year school. /They don't think community colleges can provide good education.
- 41. A professor.
- 42. I chose the community college because I was a top student in high school.

I chose the community college because when applying to colleges, I didn't know what I wanted to major in.

43. If I were in the same situation of the author, I also would choose the community college, because I think what is important is how to study, instead of where to study. Besides, high fee of four-year school is also a burden.

【解析】

【分析】这是一篇记叙文。作者分享了自己选择社区大学的故事,并阐述了原因和上社区大学的好处

【40 题详解】

细节理解题。根据第二段第一句"Many people think community colleges are only for people who couldn't get into a fouryear school."(许多人认为社区大学只是为了那些上不了四年制大学的人准备的)可知人们认为社区大学无法提供四 年制大学那样好的教育,是没办法的选择。故答案为 They think community colleges are only for people who couldn't get into a four-year school. 或者 They don't think community colleges can provide good education.

【41 题详解】

推理判断题。根据倒数第二段"I had an amazing professor who suggested I take her journalism class. Never having written for my high school newspapers, I dared not take it, but since she was so enthusiastic, I eventually decided to have a try." (我 有一位特别棒的教授,建议我上她的新闻课。高中阶段我从没有为学校报纸写过文章,我本不敢上这门课,但是她 特别热情,我最终决定试一试。)可推断出作者最终走上记者这一职业道路最初是因为这位教授的建议。故答案为 A professor.

【42 题详解】

细节理解题。根据第二段"Many people think community colleges are only for people who couldn't get into a four-year school. But it is not true. In high school, I always got A's. But when it came to applying to colleges, I didn't know what I wanted to major in and didn't want to spend thousands of dollars at a 4-year school until I knew what I wanted to do." (许多 人认为社区大学只是为了那些上不了四年制大学的人准备的。但是这不对。我高中总是拿 A。但是当我申请大学 时,我不知道我想上什么专业,并且直到我知道自己想做什么之前我都不愿意花那么多钱读大学。)可知作者选择 社区大学并不是因为成绩好,而是因为不知道读什么专业。故该结论错误部分为"I was a top student in high school", 应该修改为"when applying to colleges, I didn't know what I wanted to major in."

【43 题详解】

这是一道开放式题目。读者可根据自身情况作答。从第四段第三句"But I soon learned that the community college, just like any other college, is what you make of it."(但是我很快就知道和在其他大学一样,你自己使得大学成为什么样 子)可知本文作者认为读哪所学校不知最重要的,重要的是你如何学习。故答案可为 If I were in the same situation of the author, I also would choose the community college, because I think what is important is how to study, instead of where to study. Besides, high fee of four-year school is also a burden.

第二节 (20分)

- 44. 假如你是红星中学高三(1)班学生李华。你的英国笔友 Jim 对中国的数字化生活很感兴趣,来信询问相关情况。 请你给他回邮件,内容包括: gaokzy.com
- 1. 介绍你身边的数字化生活;
- 2. 阐述你的看法。

注意: 1. 词数 100 左右;

2. 开头和结尾已给出,不计入总词数。

Dear Jim,

【答案】 Conveyed from the fact that you are fascinated by the digital life in China, I hasten to write to you to share some information with you.

With technology developing, we have come to a digital era, which is amazingly convenient for our daily life. For one thing, when buying things, we can just scan QR code with our cellphone, making payment quicker and safer as well as avoiding cash theft. For another thing, online shopping mall owns varieties of goods from clothes to foods, providing us Chinese a chance to sit at home but enjoy the happiness of shopping.

All in all, digitalization involves all aspects of our life. From my point of view, it can not only bring convenience to our life, but also make our life more colorful and more splendid.

【解析】

【分析】本篇书面表达为一篇应用文。英国笔友 Jim 对中国的数字化生活很感兴趣,来信询问相关情况,要求学生 代替李华给 Jim 回信,介绍身边的数字生活,并阐述自己的观点。

【详解】1.词汇积累:

在我看来: From my point of view→As far as I am concerned→In my view/opinion

对......感兴趣: be fascinated by→show great interest in→be keen on→be enthusiastic about

各种各样的: varieties of→all kinds of→a variety of→multifarious

机会: chance—opportunity—probability

2.句式拓展:

同义句转换

原句: From my point of view, it can not only bring convenience to our life, but also make our life more colorful and more splendid.

拓展句: From my point of view, not only can it bring convenience to our life, but also make our life more colorful and more splendid.

【点睛】【高分句型 1】With technology developing, we have come to a digital era, which is amazingly convenient for our daily life. (这句话使用了 with 的复核结构以及 which 引导的非限制性定语从句。)

【高分句型 2】For another thing, online shopping mall owns varieties of goods from clothes to foods, providing us Chinese a chance to sit at home but enjoy the happiness of shopping. (这句话使用了现在分词做状语。)





关于我们

北京高考在线创办于 2014 年,隶属于北京太星网络科技有限公司,是北京地区极具影响力的中学升学服务平台。主营业务涵盖:北京新高考、高中生涯规划、志愿填报、强基计划、综合评价招生和学科竞赛等。

北京高考在线旗下拥有网站门户、微信公众平台等全媒体矩阵生态平台。平台活跃用户 40W+,网站年度流量数千万量级。用户群体立足于北京,辐射全国 31 省市。

北京高考在线平台一直秉承 "精益求精、专业严谨"的建设理念,不断探索"K12教育+互联网+大数据"的运营模式,尝试基于大数据理论为广大中学和家长提供新鲜的高考资讯、专业的高考政策解读、科学的升学规划等,为广大高校、中学和教科研单位提供"衔接和桥梁纽带"作用。

平台自创办以来,为众多重点大学发现和推荐优秀生源,和北京近百所中学达成合作关系,累计举办线上线下升学公益讲座数百场,帮助数十万考生顺利通过考入理想大学,在家长、考生、中学和社会各界具有广泛的口碑影响力

未来,北京高考在线平台将立足于北京新高考改革,基于对北京高考政策研究及北京高校资源优势,更好的服务全国高中家长和学生。





Q北京高考资讯

官方微信公众号: bjgkzx 官方网站: www.gaokzx.com 咨询热线: 010-5751 5980

微信客服: gaokzx2018