英语一

参考答案、提示及评分细则

WWW.9kaozx.co

NWW.9kaozx.co

听力部分录音稿

(Text 1)

M: It's Friday already. Jim's supposed to come back today. Why isn't he here yet?

W: Oh, he decided to put off his return date. He'll be back the day after tomorrow.

(Text 2)

W: Sir, does the rent cover all the expenses, including the use of electricity and heating?

M: Yes, but you have to pay extra for parking.

(Text 3)

W: How was your flight, George?

M: Thanks for picking me up. I had a sound sleep during the flight, just like at home.

W: No wonder you look so refreshed. We can head for the company directly.

(Text 4)

M: I'm starving, have you got lunch ready?

W: Not yet, I have been working at my desk all morning and I'm too tired to cook.

M: That's OK. We can order takeout food.

(Text 5)

M: Guess what? I'll start my new job next month.

W: That's great. Congratulations.

M: Thank you for always supporting me.

(Text 6)

W: Nothing. I'm just taking classes in art.

M: Is it painting class?

W: Not really. I'm learning how to write Chinese characters.

M: You are very smart and perseverant. Speaking Chinese is hard, let alone writing Chinese characters with a writing brush.

W: It does take a lot of practice. My teacher is in his late fifties. He never loses temper easily for my slow progress, though and he makes it fun to study.

M: Will you show me a little?

W: Not until . I'm better at it. I just started last month.

(Text 7)

M: Hello, this is customer service& What can I do for you?

W: Hi, I recently returned an office chair. I'm just calling to ask you when I will be able to get

my money back.

M: When did you return it?•

W: A week ago.

M: According to the rule, our company will pay back the money within five days of us receiving the return ed item.

W: Oh, I see. Have you already received the returned goods?

M: Just a minute, please. Let me check. Oh, it arrived two days ago. I'll arrange for you as soon as possible. (Text 8)

M: Molly, tell us about your business.

W: Well, I sell women fashion clothes designed by myself through a website.

M: Did you have any sort of training in design?

W: No one taught me. As you can see, I'm very tall and I couldn't find clothes that fit me in ordinary shops, so I started making my own.

M: How did you get started in this business at such a young age?

W: When. I was in university, some classmates got to know I made my own clothes. They liked my styles so much that they asked me if I would make clothes for them. So I started my business at that time.

M: Really, that's unbelievable! I know your business grew rapidly after graduation. Do you intend to open a physical store?

W: No, I'll keep things online to keep cost down, but I will add more styles for men and kids.

M: Wish you success, Molly.

(T x1 9)

W. Carl how did your driving theory test go?

kaozx.cor M: I prepared it as much as I. could. Yesterday, right after the test, they printed out my result.

It was such a relief to pass.

W: I knew you could do it. Congratulations!

M: Thanks. You know it was my second try. I was afraid of a second failure.

W: Anyway, good job for passing it. Now, all you have to do next is your road test. Have you had any lessons yet?

M: Yes, I really enjoyed it and I can't wait for my next session.

W: How's your instructor? Is strict?

M: He is very understanding. This time I'll need to, make a lot more practice and hopefully it will be successful the first time.

W: Well, good luck.

(Text 10)

M: Hello, welcome to the lab! It will be your workplace from now on. Please remember some rules I explain to you today. My name is Tony. I am your guide for this lab tour. As you may have been told already, there is a safety meeting once a week. I expect you to know the baby rules. There will be a brief test every two weeks. How you perform in this test will be noted in your personnel file and could affect your salary. The most important information I want to give you now is about safety and cleanliness. First of all, the only acceptable shoes are sports shoes; don't wear • jackets, necklaces or loose, belts; you should wear full-protected clothing in the lab. Second, everything must 8 e kept clean. Wash your hands before handling any equipment. This is extremely important. Tools and jars should be kept absolutely clean and avoid any pollution. OK. Any questions?.

参考答案

1~5 CABCA 6~10 ACBBA~11~15 ABCBC 16~20 BACCB

【答案与解析】

本文是一篇应用文 文章主要介绍了四位在困境中崛起的杰出人物。

- 21. B 细节理解题。根据 Oprah Winfrey一节 "……Oprah was born) into! a pob r family in Mississippi…"及 Jim Carrey 一节 "But Carrey grew up extremely poor. in Canada.已可知, Oprah 和 Jim 都生在穷苦家庭。
- 22. D 细节理解题。根据 James Dyson 一节 "……let me introduce you to James Dyson, the famous inventor of the Dyson vacuums(真空吸尘器)... Luckily, the bagless vacuum worked."可知, James Dyson 成功研发出了无尘袋吸尘器。
- 23. B 细节理解题。根据 Stephen King一节 "Before Stephen King became known as a great living writer—having written over 60 novels..." 可知,Stephen King 是一位小说家。

【答案与解析】

本文是一篇说明文。面对日益泛滥的外来物种————野生黑芥末,加州民间团体自发行动起来采取积极有效的措施遏制其野蛮生长。

- 24. C 细节理解题。根据第二段 "But the clothing designer who used the plants to dye(染色) his spring and summer lines..." 及第五段 "Kingery's line features sweatshirts, pants, and other-items dyed naturally using mustard."可知,Max Kingery利用野生黑芥末制作染料给衣服染色。
- 25. D 段落大意题。通读第三段,尤其是"···making it easy to cause wildfires. Mustard is also a threat to native plants..."可知,本段主要介绍野生黑芥末的危害。
- 26. C 推理判断题。根据第五段 "Artist Erin Berkowitz of Berbo Studio makes dyes from the species, including the dye. for. Kingery's clothing line. She has offered classes along with a chef, who makes food out of the. mustard. greens and flowers." 可推断,Erin Berkowitz的做法很有创意。
- 27. A 推理判断题。根据第三段、第四段及第六段"To thá t end, artist Nadine Allan made a digital magazine..."可推断, Nadine Allan 创办这份电子杂志介绍野生黑芥末的新用途,最终抑制其野蛮生长。

【答案与解析】

本文是一篇说明文。五月份发表的一项研究通过对比基因数据,试图解释马达加斯加岛上为何生活着各种奇特的动物。

28. A 细节理解题。根据第二段 "But a comparison of genetic data from modern Malagasy species with the fossil(化石) 'record of their ancestors from the African mainland has revealed that this is

【一联试卷•英语参考答案 第3页(共6页)】

likely what happened for most land animals..."可知,基因数据对比分析显示马达加斯加岛上的动物祖先来自非洲大陆。

- 29. B 词义猜测题。根据画线词后"which means they live nowhere else in the world"可推断,画线词与Native的意思最接近
- 30. C 细节理解题。 根据第二段 "But a comparison of genetic data..."、第五段 "... Jason Ali... pulled together a large amount or previously published research... 及第六段 "The team compared the genes of 28 groups of land animals..."可知,Jason Ali的团队主要通过搜集已公布的研究成果,对比基因数据来进行研究工作。
- 31. A 标题判断题。通读全文,尤其是第一段"Madagascar's extremely improbable wildlife may be thanks to..."可知,本文主要介绍科学家们通过对比分析基因数据,试图找到马达加斯加岛上生活着各种奇特动.物的原因。

【答案与解析】

本文是一篇新闻报道。美国宇航局的"月球手电筒(Lunar Flashlight)"小卫星因推进系统故障未能进入绕 月轨道而宣告终止其任务。

- 32. B. 细节理解题。根据第一段"NASA's Lunar Flashlight(the CubeSat)... with the goal to map ice. near the Moons . South Pole."可知,立方星(CubeSat)的目标是确认月球表面是否存在冰。
- 33. Dv细节理解题。根据第一段 "······the briefcase-size satellite's propulsion(推进):system.,.. proved unable to generate enough force to get into lunar orbit... Because the CubeSat cannot complete operations to stay in the Earth-Moon system, NASA has called-an end tô the mission."可知,该卫星推进系统出现故障,美国宇航局终止了本次任务。
- 34. A 推理判断题。根据第三段"……said Christopher Baker... 'Lunar Flashlight was successful from the standpoint of being a testbed for new systems that had never flown in space before. Those systems, and the "月球手电筒(Lunar Flashlight)"对后续任务意义重大。
- 35. C 观点态度题。根据最后一段").. said Barbara Cohen... 'But like all the other systems, we collected a lot of in-flight performance data\on the instrument that will be incredibly valuable to future application of this technique."可推断. Barbara Cohen对此次发射任务持肯定态度。答案解析图

【答案与解析】

本文是一篇说明文。文章主要介绍了几个保持健康的妙招。

- 36. G 根据空前 "I work with medical staff and expert consultants every year during baseball spring training to help players prepare their bodies for the season." 及空候What's why I provide some good tips..."可知, G项"你可能不是专业运动员,但是你的体魄依然能影响你的生活质量"符合。
- 37. F 根据本节小标题、空前"How much water y9üderik affects all the functions of your body..."及空后"... the amount can vary..."可知,F项"为了你的健康,我建议每天至少饮水1.5升"符合。
- 38. E 根据空前 "With as little as 11 minutes of exercise per day..." 及空后 "Because of the alternating and reciprocal(互惠的) nature of your way of walking..." 可知, E项 "户外散步是实践这种 锻炼的好办法"符合。

【一联试卷•英语参考答案 第4页(共6页)】

- 39. D 根据本节小标题及空后". s learning how to breathe better will improve..."可知,D项"呼 你的感觉和动作至关重要"符合。
- 40. A 根据本节 "Sleep is essential for overall health. Adults need a t least seven hours of sleep nightly... If you're not getting that minimum amount of shut-eye..." 可知, A. 项 "保证充足的睡眠"适 合作本节小标题。

【答案与解析】

本文是一篇记叙文。肯尼亚教师 Nelly Cheboi因在家乡支教被评为年度杰出人物;她感激母亲当年不辞辛 劳供养她和姐妹们上学。

- 41. C. 没有聚光灯、摄像机和众多名流围绕身边,迎接(greeted) Cheboi的是肯尼亚乡下 Mogotio 那一群可爱 的学生们。
- 42. B "我满怀希望(hope)地把这个奖项带给孩子们," Cheboi说道。
- 43. C 跟自己很多学生一样, Cheboi自小生活在贫困之中, 没有接受教育的机会(access)。
- 44. D Cheboi看着妈妈不知疲倦地(tirelessly)辛勤劳作,只为供养孩子们上(attend)学。
- 45. A 见上题解析。
- 46. B 她视教育为摆脱贫困的有效手段(means)。
- 47. C 2012年, Cheboi获得(received)伊利诺伊州 Augustana学院的全额奖学金,学习(studies)计算机科学。
- 48. D 见上题解析。
- 49. C 她为家乡带来了专业和学业上的(academic)帮助。
- 50. A "数字技术给我们带来全球性(global)机遇," Cheboi坦言。
- 51. B "我总在寻找(looking for)合适的场合告诉人们这就是我的妈妈 Christina Cheboi。她正好也有四个 儿"
- 52. A 当. Cheboi被宣布(announced)评选为年度杰出人物时,她从舞台上第一眼望去就看到那张熟悉的 ww.gkao (familiar) 脸庞。
- 53. D 见上题解析。
- 54. B "我注视着台下的观众,妈妈正对着我微笑(smiling)。"
- 55. A "这就是那位了不起的妈妈,她只知付出而不知其付出竟能为孩子们带来(amount to)翻天覆地的改变。

【答案与解析】

本文是一篇说明文。"逆光226"是上海一家残疾人友好书店,视障人群可以在此感受阅读的快乐。店长 Han Ying 是一位后天朱明者,鼓舞身处逆境的人向光而行。

- 56. Located 考查非谓语动词。分析句子成分可知,此处填非谓语动词;动词 locate 与其逻辑主语 the store 存在逻辑上的动关系,故此处用所给动词的过去分词located。
- 57. writers, 考查名词复数。根据空前there are 可知, 此处用所给名词的复数形式 writers。
- 5\$. who/that 考查定语从句。分析句子结构可知,该空引导的是一个限制性定语从句,从句中缺少主语;且先 行词是the American author and activist,故此处用关系代词 who/that。
- 59. became 考查动词时态。根据空前 Han partially lost her. vision 且陈述的是过去发生的动作可知,此处 的谓语动词用所给动词的过去式became。

【一联试卷•英语参考答案 第5页(共6页)】

- 60. teaching 考查非谓语动词。 "give up doing sth" 意为"放弃做某事",为固定用法。
- 61, on/upon 考查介词。 "rely on/upon sth." 意为 "依靠某物",为固定搭配。
- 62. is equipped/has been equipped 考查动词的时态和语态。根据空前 she promotes reading 可知,此处用一般现在时;又因为动词equip与其主语the bookstore 是动宾关系,故此处用一般现在时的被动语态或用现在完成时的被动语态,表动作已完成。
- 63. to read 考查非谓语动词:allow sb to do sth"意为"允许某人做某事",为固定用法。.
- 64. definitely 考查词形转换。此处用所给形容词的副词形式,表示确切之意。
- 65. and 考查连词。根据句意可知,此处表示递进关系,故用连词 and。

第一节

One possible version:

Last Sunday, I visited a local. celebrity museum along with my schoolmates. Among the various notable figures, showcased, one left a deep impression on me——Mn Zhang, a celebrated artist in our community.

Mr. Zhang is a highly accomplished painter. His artworks have been exhibited worldwide, earning him recognition and praise. In addition, Mr. Zhang actively supports various charitable causes. He has established a foundation that focuses on providing educational opportunities for disabled children.

Mr. Zhang's, . story is truly inspiring. I learned that success should not be measured only by personal achievements but also by the positive, influence we have on others.

第二节

One possible version:

When Stephanie arrived, Dustin sat in his chair and crossed his arms. His father introduced himself to Stephanie and apologized to her on Dustin's behalf. Dustin kept his face blank. Then his father turned to Dustin. "Dustin, don't you have something to say?" Dustin said nothing but remained. silent. His father, whose eyes suddenly. narrowed, said firmly, "Dustin. Now!" Walking to Stephanie, Dustin handed her a closed envelope, "I'm sorry I too k your wallet. Here's your money." Stephanie looked at him with wide brown eyes and gently said, "I forgive you." Astonished, Dustin stared at her in disbelief.

Dustin stayed on the track, team, and was never, referred to this office again. Through ongoing conversations, he was eventually able to accept and even like himself. Stephanie had shown him the way. By and courage to help a classmate who needed to turn his life around. Soft-spoken Stephanie turned out to be the bravest one of all.

